Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VANILIÁS KARIKA

 

  • vanilias_karika.jpg

     

  •  

  • 70 dkg liszt
    1 csomag sütőpor
    pici só
    reszelt citromhéj ízlés szerint
    4 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    vanília aroma ízlés szerint
    25 dkg Rama 
    25 dkg cukor

  •  


Elkészítés

A szoba-hőmérsékletű Ramát a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a sóval, a sütőporral elkevert lisztet és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán kb. 8 mm. vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti méretű korongokat szaggatunk belőle, melyeknek a közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen. Előmelegített sütőben, (175 C-on) 12 perc alatt megsütjük, ne süssük tovább, mert akkor kemény lesz ezután csokuba mártsuk 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.