Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÖKÉLETES ALMÁS PITE

sutike-026_663x469.jpg

 
 
50 dkg lisztet összedolgoztam 20 dkg margarinnal, csipet sóval, egy csomag sütőporral, 10 dkg cukorral, egy egész tojással és néhány kanál tejföllel.
A tésztát a hűtőbe tettem, amíg az almát is előkészítettem.
Másfél kg almát meghámoztam, lereszeltem, néhány evőkanál cukorral és egy teáskanál őrölt fahéjjal megpároltam.

 

Amikor az alma kihűlt, a tésztából két lapot nyújtottam, közepes méretű tepsibe tettem, megszórtam kiflimorzsával, az almát rákentem, a másik tésztalappal beborítottam.
Megkentem tojássárgával, villával sűrűn megszurkáltam, "bevonalaztam", előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.