Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

0,5 l víz

2 kanál olaj

0,5 l liszt

2 db tojás.

 

Elkészítés:

A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, beleengedjük a lisztet és jól összekeverjük, a tésztának el kell válnia az edény falától. Levesszük, langyosra hűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Áttesszük a gyúródeszkára, néhány mozdulattal felgyúrjuk, majd 1 centi vastagra nyújtjuk és kockákra vágjuk.

Az elkészített gombócokat lobogó forró vízbe rakjuk, egyszerre csak annyit, amennyi az edény alján kényelmesen elfér. Gyors tűzön felforraljuk, és amint a gombócok feljöttek a víz tetejére, azonnal le is szűrjük, vagy lyukas kanállal kiszedjük. Csak annyit készítünk el így, amennyi az étkezésnél elfogy. Ha megmarad a gombócokból, azt lefedett edényben tegyük hideg helyre. Amikor fogyasztani akarjuk, néhány percre forró sós vízbe tesszük, nem forraljuk, csak hagyjuk felmelegedni s azután kiszedve, fahéjjal ízesített morzsába forgatjuk. Így olyan, mintha frissen készült volna.

 

Ez a tészta azzal az előnnyel jár, hogy gyengébb gyomrúaknak nem okoz gyomorégést, mint a burgonyás gombóctészta. Nem keményedik meg, amikor kihűl. Készítése egyszerűbb, gyorsabb, mint a burgonyás tésztáé.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.