Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

 

  • 60 dkg liszt (BL80)
  • 3 ek. olaj
  • 2 tk. só
  • 1 ek. oregánó
  • 3,3 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
Kenyérsütőgépben vagy dagasztógépben készítem, a kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 4 egyforma darabba vágom. Vékonyra nyújtom, átteszem egy sütőpapírra. Megkenem pizzaszósszal és megpakolom a feltéttel. Vastagon megszórom sajttal, lehetőleg több félével.
A sütőt bekapcsolom a legmagasabb hőfokra, az enyémen ez 250 fok. Beteszem a legnagyobb tepsit is, hogy jól átforrósodjon. A tésztát sütőpapírral a forró tepsire teszem és pár perc alatt megsütöm. Van aki úgy szerei, hogy a sajt éppen csak megolvadjon, én szeretem, ha kicsit pirulni is kezd.
Pizzaszósz:
  • 1 nagy doboz sűrített paradicsom
  • fél liter paradicsomlé
  • kis fej hagyma
  • 1-1 tk. rozmaring, kakukkfű, oregánó
  • 1 babérlevél
  • egy ek. cukor
  • só, bors
A hagymát egészen apróra vágom, vagy lereszelem. Kevés olajon megpárolom, de vigyázok, hogy ne piruljon meg. Felöntöm a paradicsomlével, sűrített paradicsommal, ízesítem a fűszerekkel, sűrűre főzöm. Kidobom belőle a babérlevelet és ha kell átszűröm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

Profilkép


 

Képgaléria


Utolsó kép


Levelezőlista


Statisztika

Online: 1
Összes: 66806
Hónap: 570
Nap: 27