Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OPLAJOS PISKOTA

piskota.jpg
  •                                                                                    

 

 

 

 

 

 

olajos piskota 

24 cm torta forma magaságát eléri

 

 

elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
  2. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
  3. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.