Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legjobb piskóta tészta

2012.06.19

 

Hozzávalók

  • 6 db tojás, szétválasztva
    30 dkg porcukor
    1 dl étolaj
    1 dl víz
    30 dkg liszt 
    0,5 cs. sütőpor


Elkészítés

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sárgáját, az olajat és a vizet. Ezután - fakanállal - beleforgatjuk a sütőporos lisztet.Ramával kikent és kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 160-170 C fokon, tűpróbáig sütjük. Nem "fojtós" és sokáig eláll.

Tippek

Ez az adag egy nagy tepsiben (30x35 cm) kb. 5-6 cm magas lesz, vagy két piskótatekercset lehet sütni 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.