Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉZES ZSERBÓ

20181112_074829.jpgGrízes mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 7 dkg sertészsír, 1 tojás, 5 evőkanál 
méz, 2 teáskanál szódabikarbóna, tej. A krémhez: 6 evőkanál búzadara, 1 liter tej, 
1 evőkanál cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, fél liter baracklekvár. A csoki 
mázhoz 3 evőkanál étolaj, 12 dkg étcsokoládé.
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a 
szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, 
összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a 
mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk. 
A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a 
négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és 
kihűtjük.
A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.
Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a 
lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó 
lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük. 
Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható 
lesz

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.