Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MEGGYES PISKOTA

103.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennek a tésztának az, az előnye, hogy nehezen szárad ki, így tovább tart az élvezeti értéke. Mivel nagyon könnyen-gyorsan elkészíthető, érdemes kipróbálni, nem fogtok csalódni!

Meggyes kocka

Hozzávalók:

 20 dkg vaj
 30 dkg porcukor
 60 dkg liszt
 8 tojás
 2 pohár (2X 175g) tejföl
 2 cs. sütőpor
 1 cs. vaníliás cukor
meggy szükség szerint


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. A vajat egy másik keverőtálba 15 dkg cukorral habosra keverjük, és keverés közben egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, a vaníliás cukrot, és a sütőport. A habosra kevert masszához fakanállal keverjük hozzá a tojáshabot, és a lisztet. Egy magas szélű, közepes méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, a masszát belesimítjuk, majd sűrűn megszórjuk magozott meggyel. Közepesen meleg sütőben sütjük, vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.



A tésztát tepsibe simítjuk, sűrűn megszórjuk magozott meggyel. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.