Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LINZER KARIKA 2

000003857_linzer2.jpg.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
4 főtt tojás sárgája
2 egész tojás
1 teáskanál sütőpor
 
 

 

A töltelékhez:

30 dkg baracklekvár (vagy ízlés szerint más ízű)

 
 

A vajat a cukorral és a főtt tojások sárgájával habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk az egész (nyers) tojásokat. Simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a citromhéjat és a citromlevet. Addig gyúrjuk, amíg szép sima tésztát nem kapunk. Cipót formálunk belőle és 1 órára a hűtőbe tesszük . Újra átgyúrjuk egy kicsi lisztet alászórva majd kisebb adagokban 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A felének a közepét is kiszúrjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk és 175 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd a lekvárral megkenve összeragasztjuk őket. Jól záródó dobozban nagyon sokáig eláll.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.