Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Hozzávalok:

Nyolc darab kelt palacsintához:

40 deka liszt,

2 deka élesztő,

 2 egész tojás

, 3 evőkanál cukor,

 5-6 deciliter langyos tej,

csipetnyi só,

 olaj a kisütéshez

Másfél deci langyos, cukros tejet egy háromliteres fazékba öntünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha az élesztő kezd feljönni, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a lisztet és a sót. Fakanállal jól összekeverjük, a maradék tejet apránként hozzáadjuk, és híg palacsintatésztát készítünk. Az edényt meleg helyre állítjuk, fedővel letakarjuk, és háromnegyed óráig kelesztjük a tésztát. A palacsintákat a hagyományos módon kisütjük, azzal a különbséggel, hogy ez a tészta nem folyik körbe, kanállal el kell simítani, és a kész palacsinta kicsit vastagabb lesz a hagyományosnál. Többféle töltelékkel tölthetjük - baracklekvárral, csokoládével, cukrozott dióval, mákkal -, vagy rakott palacsintának is elkészíthetjük.
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.