Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IGAZI NOKEDLI

70 dkg liszt
2 tojás
2 ek olaj
2 kk só
kb. 6 dl víz

Felteszünk egy fazékba vizet forrni. Ez az első lépés. Ha felforr, jól megsózzuk.

Egy tálba ütjük a  tojásokat, hozzáteszem az olajat, pici sót és villával összehabarjuk, és felengedjük vízzel, majd összekeverjük.

Amikor a víz forrni kezd, akkor folytatjuk a nokedli készítését, mert állnia nem szabad, összekeverés után rögtön szaggatni kell.

A folyadékhoz öntjük a lisztet és fakanállal összekeverjük.

Kidolgozni nem kell, épp csak összekeverni!

Azonnal a szaggatóba kaparjuk (annyi részletben, amekkora a szaggató) és kiszaggatjuk.

Közben fakanállal keverjünk egyet rajta, nehogy összetapadjanak a szemek.

Egy-két percig főzzük csak, ha a nokedlik feljöttek a víz felszínére kész is.

Ekkor a szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük. Egy tálban 2 evőkanál olajjal (zsírral, vajjal) összeforgatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

Profilkép


 

Képgaléria


Utolsó kép


Levelezőlista


Statisztika

Online: 1
Összes: 66806
Hónap: 570
Nap: 27