Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HOKIFLI

ed_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hókifli:

  • 40 dkg liszt (rétesliszt)
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • csipet só
  • 2 dl tejföl

 

 összegyurjuk  a tésztátt . Mikor szépen összeáll egy gombóccá, deszkán 15 percig pihentetem. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtom, kb. 6 cm átmérőjű kiszúróval köröket szúrok ki belőle. Saját készítésű szílvalekvárrel töltöm, mindnek a közepébe teszek egy keveset, a tésztát félbehajtom, a széleket az ujjammal jól lenyomkodom. Majd erre ráhajtom a töltelékes részt, kiflire igazítom. 180 fokos sütőben 12 percig sütöm.
Még forrón megforgatom vaníliáscukorban, hagyom kihülni, majd dobozolás előtt még egy cukorréteget kap.
Pár nap múlva lesz tökéletes íze.




 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.