Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FÖZÖTT CSOKIKRÉM

chocolate_hazelnut_ice_cream-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Krém:

4 tojás

20 dkg cukor

1 ek kakaópor

10 dkg étcsokoládé

25 dkg margarin

A tojásokat a cukorral és a kakaóporral folyamatos kevergetés mellett, gőz fölött elkezdjük főzni. 

 Mikor már kellően meleg az előre feldarabolt étcsokoládét is a masszához adjuk és tovább főzzük.

 Akkor jó, ha már maga a krém is gőzölög és érezzük a csokoládé finom illatát. (Állagban nem fog változni, a hűlés során fog besűrűsödni. )

Ekkor lehűtjük és ha kihűlt a kihabosított margarint is hozzákeverjük.

Jó minőségű étcsokoládét és margarint használjunk! A krém és a margarin hőmérséklete közel azonos legyen és a keverőtál, illetve a keverőszálak is szárazak legyenek, így elkerülhetjük a krém kiikrásodását.

Ez az adag egy 20-21 cm-es tortához elegendő. Ha nagyobb a tortaforma, vagy krémmel díszítünk, akkor másfélszeres vagy dupla mennyiséget használjunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.