Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FÖZÖTT CSOKIKRÉM

chocolate_hazelnut_ice_cream-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOZZÁVALÓK:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 dl tej
  • vanília
  • 10 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉSE:

2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.

Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.