Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ERZSI KOCKA

sam_4797.preview.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erzsi kocka

Hozzávalók:

Tészta:

70 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 dl tej
3 tojássárga
1 cs. sütőpor
csipet só

Töltelék:

15 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 dl rum
4 evők. baracklekvár
2 evők. kakaópor
1/2 dl tej
1 cs. vaníliás cukor

Csokimáz:

2 evők. kakaópor
6 evők. porcukor
5 evők. víz
10 dkg margarin
1 evők. olaj

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. 3 részre osztjuk, majd mindegyiket egyesével kinyújtjuk, és 30x40 vajazott tepsi hátulján 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük. Az egyik tésztalapot ledaráljuk, és 1/2 dl vaníliás tejjel meglocsoljuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a rumot, a baracklekvárt, és a ledarált tésztalapot. Ezt a masszát a két tésztalap közé kenjük, de előtte a lapokat megkenjük bőven rumos tejjel. Tetejére csokimázat kenünk. Ehhez a kakaót, a cukrot és a vizet két percig forraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat, majd az olajat. Fogyasztás előtt két napot állnia kell, mert akkor puhul meg jól a tészta.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.