Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DIOS LINZER KARIKA


Linzer

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 tojássárga
1 citrom reszelt héja
1 mokkásk. citromlé

Tetejére:

1 tojás
5 dkg dió


A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. 1-2 órára hidegre tesszük. Utána 2-3 mm-re kinyújtjuk, linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe helyezzük, felvert tojással megkenjük a tetejüket, durvára darált dióval megszórjuk, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Mikor kihűltek, lekvárral összeragasztjuk a teli, és a lukas formákat.


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.