Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

520 g liszt

1 dkg friss élesztő (vagy 4-5 g szárított)

30 g cukor

1 mk. só

2 tojás

2 tojás sárgája

30 g olaj

 210 ml viz

 tojásfehérje a lekenéshez

  szezámmag, mák a díszítéshez

 

Az élesztöt felfutatam és a többi hozzá valoval össze gyurtam majd kb.10 perc alatt szép fényes, nem túl kemény tésztát dagasztattam vele. Nekem kellett még hozzá kevés liszt, de ez gondolom tojás nagyságától is függ. Kelesztőtálban duplájára kelesztettem. Enyhén lisztezett felületre borítottam és fontam. Fonás után hagytam megint kelni, majd tojásfehérjével kentem le, szezámmaggal és mákkal díszítettem. 180 fokos sütőben sült kb. 30 percig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.