Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
1,5 rúd vanília kikapart magja
1 tk. só
3-4 ek. cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
3 ek. olaj
kb. 3 dl langyos tej
3 dkg élesztő

15 dkg vaj


Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A tetejét is megliszteztem, majd hagytam 15-20 percig állni, míg szépen megemelkedett, teteje megrepedezett. A többi hozzávalóval bekészítettem a kenyérsütőgépbe és húsz perc alatt szép hólyagos tésztát dagasztattam. Akkor jó az állaga, ha kissé lágyabb, de nem ragad, jól nyújtható.


Vanília helyett esetleg bourbon vaníliával is elkészíthető, legalább két, de inkább három csomagot tennék bele. A cukrot természetesen csökkenteném ebben az esetben.
Kelesztőtálban hagytam duplájár kelni.


Miután megkelt, lisztezett felületre borítottam. 6 egyenlő részre vágtam, mert nagyobb briósokat akartam, de lehet nyolc darabba is osztani. Egyesével ovális formára nyújtottam, majd a hat részre osztott vajat elkentem rajtuk.

Feltekertem, félre tettem, míg az összes elkészült.zután egyesével megsodortam őket, hogy kb. 40 cm hosszúságúak legyenek, majd mint a csigát feltekertem:A legvégét az ujjammal ellapítottam, aláhajtottam. Így nem bomlik szét sütés közben, a közepét pedig szépen megemeli majd:

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.