Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALMÁS PITE

almas_pite.ejpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tésztához

A töltelékhez

 

elkészítés

  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. Vékony linzertésztát kapunk.
  2. Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a tölteléket rákenjük.
  3. Majd ráhelyezzük a másik lapot, tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.
  4. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokra állítva megsütjük kb. 30 perc alatt.
  5. Megszórjuk porcukorral.

Töltelék elkészítése:


  1. A töltelékhez az almát magházától megtisztítjuk.
  2. Legyaluljuk, és egy edényben a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
  3. Félrehúzzuk, és a zsemlemorzsát belekeverjük.
  4. Ha teljesen kihűlt, a tésztára kenjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.