Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legjobb piskóta tészta

A legjobb piskóta tészta

 

 

Hozzávalók

6 db tojás, szétválasztva
30 dkg porcukor
1 dl étolaj
1 dl víz
30 dkg liszt
0,5 cs. sütőpor
Elkészítés

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sárgáját, az olajat és a vizet. Ezután - fakanállal - beleforgatjuk a sütőporos lisztet.Ramával kikent és kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 160-170 C fokon, tűpróbáig sütjük. Nem "fojtós" és sokáig eláll.
Tippek

Ez az adag egy nagy tepsiben (30x35 cm) kb. 5-6 cm magas lesz, vagy két piskótatekercset lehet sütni belőle. gyermekkel is készíthető
egyéb








 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.